How To Take Quality Screenshots On Android

This is a discussion on How To Take Quality Screenshots On Android within the Android Graphics forums, part of the Android Discussions category; DISCLAIMER: You must be at home for this to work since you need to be plugged into your computer to take the screenshot. The first ...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: How To Take Quality Screenshots On Android

  1. #1
    Android Lurker Varking's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    23

    How To Take Quality Screenshots On Android

    DISCLAIMER: You must be at home for this to work since you need to be plugged into your computer to take the screenshot.

    The first step is setting up the SDK on your computer. We covered that for Windows users in-depth here, so we will touch briefly for you folks running a Mac or Linux.

    • Make sure you download the correct sdk for your platform.
    • Make sure you're up to date with the Java Run Time Envrionment from Sun.
    • Mac users: Update this from the Apple menu, Ubuntu users sudo apt-get install sun-java6-jre.


    After you have the SDK all set up, the hard part's over. Just follow along and you'll be taking screenshots in no time.


    1. Plug your phone into your computer and start up the ddms tool. On a Windows machine, you open your SDK\tools folder and double click the icon (see the picture below). On Linux or a Mac, open your terminal in the sdk/tools and enter ./ddms



    2. Make sure you select your device from the list in the right pane of the ddms application, then select device -> screen capture from the menu bar. See the picture below.



    3. Grab your phone, set up the image you want to grab, and hit the refresh button (see the image below). When you're satisfied with the results, click save and tell the ddms app where to save it.



    And that's it! All that's left is to hit the forums and share your screenshots with the world.

    __________________________________________________ ______________

    The original thread can be found here.

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Super Moderator CR6's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Idaho
    Posts
    1,589
    Thanked
    223 times
    Or you can just use the "shootme" app. Quick shake of your phone and your good to go.

  4. #3
    Android Jr Member Backnblack's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1
    Thanked
    4 times
    Quote Originally Posted by CR6 View Post
    Or you can just use the "shootme" app. Quick shake of your phone and your good to go.

    Needs Root, This does not.

  5. #4
    Themer htc(hot-taco-cheese)'s Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    479
    Thanked
    9 times
    Twitter
    hotTACOcheese
    But you have to be rooted to use the screenshot apps. With the sdk, you do not need to be rooted.

    Sent from my ADR6300 using Android.net App

    There is not much to look at in this signature.

  6. #5
    Themer htc(hot-taco-cheese)'s Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    479
    Thanked
    9 times
    Twitter
    hotTACOcheese
    Quote Originally Posted by Backnblack View Post
    Needs Root, This does not.
    Wow. I am late again.

    Sent from my ADR6300 using Android.net App

    There is not much to look at in this signature.

  7. #6
    Super Moderator CR6's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Idaho
    Posts
    1,589
    Thanked
    223 times
    No it doesn't. I'm not rooted and it works perfectly on my Fascinate.

    Update: interesting that it says you need to be rooted, but works great on my non rooted fassy.
    Last edited by CR6; 01-15-2011 at 09:13 PM.

  8. #7
    Themer htc(hot-taco-cheese)'s Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    479
    Thanked
    9 times
    Twitter
    hotTACOcheese
    Quote Originally Posted by CR6 View Post
    No it doesn't. I'm not rooted and it works perfectly on my Fascinate.
    How high quality are the pictures?

    Sent from my ADR6300 using Android.net App

    There is not much to look at in this signature.

  9. #8
    Android Jr Member Vulcan1600's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Lancaster, PA
    Posts
    52
    Thanked
    5 times
    Any advantage to doing this if you are rooted?

  10. #9
    Super Moderator CR6's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Idaho
    Posts
    1,589
    Thanked
    223 times
    Quote Originally Posted by htc(hot-taco-cheese) View Post
    How high quality are the pictures?

    Sent from my ADR6300 using Android.net App
    Quality is excellent!

  11. #10
    Themer htc(hot-taco-cheese)'s Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    479
    Thanked
    9 times
    Twitter
    hotTACOcheese
    Quote Originally Posted by Vulcan1600 View Post
    Any advantage to doing this if you are rooted?
    Higher quality pictures.

    Sent from my ADR6300 using Android.net App

    There is not much to look at in this signature.

Page 1 of 2 12 LastLast

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Google Teases Android 5.0 in New Screenshots
    By dgstorm in forum Android News
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2014, 12:02 PM
  2. My Screenshots/Screenshots ection Request
    By giodelgado in forum Nexus One
    Replies: 489
    Last Post: 04-18-2011, 11:58 AM
  3. Android 2.3.3 to allow screenshots without rooting
    By wicked in forum Android News
    Replies: 1
    Last Post: 02-28-2011, 09:31 PM
  4. Android 2.1's Best Features In Screenshots
    By soulstar in forum Nexus One
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2010, 06:49 PM

Search tags for this page

adjust android screenshoot quality
,
android screenshot high quality
,

android screenshot quality

,

high quality screenshot android

,

high resolution screenshot android

,
how to get hi res screenshots android
,
how to get high quality screenshot in android
,
how to screenshot on android with good quality
,
how to take high quality screenshots android
,
how to take high resolution screenshots android
,
how to take screenshots with high quality android
,
hq screenshot android
,
htc screenshot quality
,
screenshot android better quality
,
screenshot quality android
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum