PDA

View Full Version : Use your N1 as a webcam [wireless|wifi]



Fury
09-17-2010, 04:57 PM
http://chart.apis.google.com/chart?cht=qr&chs=150x150&chl=market://search%3Fq%3Dpname:com.dev47apps.droidcam

Install computer client and install instructions:
Windows (http://www.dev47apps.com/droidcam/install/) | Linux (http://www.dev47apps.com/droidcam/linux/)

How to connect (http://www.dev47apps.com/droidcam/connect/)

Basicly:
When you start a video call (assuming your using skype) set the droidcam as your default cam, then make the call, this icon should popup in your taskbar:

http://dev47apps.files.wordpress.com/2010/06/step4.png

Once that pops up, hit connect on the phone app. (must be connected to the same wifi.)

I dnt write the full instructions here because it is explained pretty clearly on their site, and rather than rewrite everything, I put up quick links to all the necessary info.

I have installed this and it does work, framerate is a bit iffy, but thats adjustable, and my net is crap (not to mention proxied) any questions, feel free to ask.

-Fury

Lost Dog
09-18-2010, 09:47 AM
Whoa... Thanks for posting this. I'll take a look. I often travel and use skype to talk to everyone back home. If I can get this working well it would eliminate the need to bring the web cam along!

Fury
09-18-2010, 02:57 PM
Whoa... Thanks for posting this. I'll take a look. I often travel and use skype to talk to everyone back home. If I can get this working well it would eliminate the need to bring the web cam along!

glad it helped

elkyur
09-19-2010, 06:58 AM
WOW! Can I enable 720p video in skype?
Issue: When I put resolution to 1280x720 it says invalid resolution. Whats wrong?

Fury
10-06-2010, 04:21 AM
WOW! Can I enable 720p video in skype?
Issue: When I put resolution to 1280x720 it says invalid resolution. Whats wrong?

Im not sure, ill try it when i get home.

Benvolio36
10-06-2010, 10:41 AM
Does DroidCam use the microphone on the phone? I've been using IP Webcam and it works well with Skype on a Wifi network. But I have to use a separate mic.

IP Webcam - Android app on AppBrain (http://www.appbrain.com/app/ip-webcam/com.pas.webcam)

Fury
10-14-2010, 09:15 AM
Does DroidCam use the microphone on the phone? I've been using IP Webcam and it works well with Skype on a Wifi network. But I have to use a separate mic.

IP Webcam - Android app on AppBrain (http://www.appbrain.com/app/ip-webcam/com.pas.webcam)

I believe it does, as I was using it loud sounds came through my speakers, liek slamming doors etc.

So it does work, but unconfigurable as of yet, and not very usefull sadly :(