PDA

View Full Version : cwm7 install please



mk2rimar
07-12-2011, 07:39 PM
wath is the easiest way to install cm7 on N1 2.3.3 rooted?

sent from my pimped nexus1 2.3.3 gingerbreak rooted

mk2rimar
07-12-2011, 08:32 PM
can wee install via rom manager if phone is rooted r i ave to unlock bootloader to achive the install?

sent from my pimped nexus1 2.3.3 gingerbreak rooted

Beer Goggles
07-12-2011, 10:12 PM
can wee install via rom manager if phone is rooted r i ave to unlock bootloader to achive the install?

sent from my pimped nexus1 2.3.3 gingerbreak rooted

Yes, ROM Manager works just fine.

rugmankc
07-12-2011, 10:26 PM
Also,

Since your rooted recommend you do a Nandroid and backup sdcard first

And, use the latest 2. Clockwork Mod, not 3.+

mk2rimar
07-13-2011, 09:19 AM
do i ave to partition sd card before installing cm 7

mk2rimar
07-13-2011, 10:16 AM
and if yes can i partition derectly with the rom manager option?

Beer Goggles
07-13-2011, 10:51 AM
Nandroid backup first
then backup your entire SD card

You can partition with the CWM Recovery (rugmankc recommends 2.X and not 3.X). Personally, I use Linux on my laptop to partition the SD card (I boot the laptop from a USB thumb drive with Linux on it). BTW, with Linux, you can partition with data in place (of course, I'd still backup everything anyway).

It is best to partition before installing.

mk2rimar
07-13-2011, 11:01 AM
wath is the clockwork mode that is available with rom manager...if i do it with rom manager?partition with rom manager is not good? and i eard that with rom manager when it instals cm7 it ask for partition and you can chose the mb for it and you confirm after...is it true?

DudeRandom21
07-13-2011, 11:09 AM
You don't need an ext partition to install cm7 unless you plan on using DT, s2e, link2sd or something similar, stock cm7 you will be ok with no partition. To install cwm go to all clockwork mod recoveries select 2.5.1.4 tap ok wait for it to flash, then download cm7 select wipe and nandroid then you'll be all good.

mk2rimar
07-13-2011, 11:16 AM
and where do i get all those clockwrok mod?the one that is on rom manager is not good?

DudeRandom21
07-13-2011, 11:20 AM
You go in rom manager but instead of flash clockwork mod recovery you select all clockwork mod recoveries (bottom of the page) and then 2.5.1.4

iPeck
07-13-2011, 11:23 AM
do you know whats the best stable kernel for 720p shooting ?

DudeRandom21
07-13-2011, 11:27 AM
Nah sorry don't have any ideas the kernel I'm using is wildmonks it's 720p enabled but only if the ROM your using already has the code for it :/

iPeck
07-13-2011, 11:48 AM
alright tx dude ;)

mk2rimar
07-13-2011, 11:54 AM
ok well i did select all clockwork mode but it download automaticaly 4.??? something...so wath do i do now?

it ask me (nexus one gsm) and i pressed yes and it download auto 4.???

haaa ok found it lol...

mk2rimar
07-13-2011, 11:58 AM
do i take cm nithglis or the other cm from 6/27/11?

Beer Goggles
07-13-2011, 12:54 PM
do i take cm nithglis or the other cm from 6/27/11?

I would use CM7.1 RC1

mk2rimar
07-13-2011, 01:57 PM
wath is the difference beetwen rc1 and rc4?

iPeck
07-13-2011, 02:35 PM
My guess would be stability updates but what do i know im a cm noob lol

Sent from my Nexus One using Tapatalk

Beer Goggles
07-13-2011, 03:03 PM
wath is the difference beetwen rc1 and rc4?

There is no RC4 for CM 7.1, only RC1

mk2rimar
07-13-2011, 03:36 PM
ok anyways ill just go for the last version that will be available on rom manager....thanks

iPeck
07-17-2011, 01:27 PM
well, i installed cm7 and loads for 1st time... now i seem to be stuck on the screen with the blue arrowed circle that keeps coming back and back... what now ???? i pulled out the battery and rebooted... still the same. Help !

rugmankc
07-17-2011, 01:30 PM
Give it 10 minutes, then pull/reinsert battery and power back on

iPeck
07-17-2011, 01:34 PM
hmmm... ok....

iPeck
07-17-2011, 01:38 PM
damn... still the same... the arrow circles a bit, then the skater droid comes back and the arrow circles again.... over and over

rugmankc
07-17-2011, 01:38 PM
I get that a lot and it works for me a fair amount of times--if not, then rethink how you prepared for flashing the rom--

IE--Did you bu previous rom/sdcard

Did you wipe system and data/caches multiple times

Most roms don't flash either do to improper/lack of correct wiping, a kernel not working with your particular phone.


Ken

rugmankc
07-17-2011, 01:41 PM
My previous post was meant to be before your last one :)

What did you do on the preparation to flash, as I mentioned above. Which rom was there before?

iPeck
07-17-2011, 01:42 PM
- i didnt thought i had to bu the rom since its a stock gb and i have the .zip file stored on comp
- wiped once

what now ?

iPeck
07-17-2011, 01:46 PM
had a rooted 2.3.3 stock rom. with rom manager I installed clockwork, flashed the 2.5.1.4 recovery, wiped, downloaded cm7 rc1 and installed, with gapps option

iPeck
07-17-2011, 01:50 PM
do i have to passimg back to 2.2, root and do it again ?

rugmankc
07-17-2011, 01:53 PM
I prefer Amon_Ra 2.2.1--no issues

If using CWMod, I believe it has a system wipe choice. So, I would boot into CWMod with Rom Mgr--don't use Rom Mgr to do all this. Once in CWMod, do the Sysytem/Data/Cache wipes several times. I haven't used CWMod for a long time, so forget the exact choices. Did you check the CM7 md5 to eliminate a bad download.

You should always have a recent nandroid on phone and pc and an sdcard bu also

iPeck
07-17-2011, 01:56 PM
oh ill try

i have wipe data/factory reset and wipe cache partition wich one ?

rugmankc
07-17-2011, 02:00 PM
No, if you're rooted no need to flash back. I think you just need to be properly wiped. You can wipe all I suggested then reflash rom.

If still problems try flashin amon_ra thru rom mgr and wiping all several times. Although amon doesn't have a system wipe. I would have to link you and put it (zip) on pc and copy to sdcard and flash it to wipe system

The reason system wipe is important is that it never gets completely wiped when new rom flashes over it, hence some files left there and they can effect getting a good flash

You can't do much on a nandroid now, but when you get a rom up and running do one and keep a copy on phone and pc

rugmankc
07-17-2011, 02:04 PM
Do each one 3X including Dalvik Cache if it is available on CWMod

You can always thru usb, put your stock zip back on phone and reflash after wiping, then get your Nandroid

rugmankc
07-17-2011, 02:06 PM
The nandroid (backup) is a full image, so all settings/screens etc are saved and restored.

Easier than flashing fresh and setting everything back up

iPeck
07-17-2011, 02:07 PM
ahhhh ! wiped data/factory reset and wiped cache several times, then rebooted. Now its fine !

your the man ! tx a lot my friend ;)

(i backuped up my settings and apps with titanium too before the flash)

rugmankc
07-17-2011, 02:08 PM
Do you have your sdcard partitioned and are you going to use Dark Tremor for a2sd

iPeck
07-17-2011, 02:09 PM
i have a notification with sd sign saying "zone", is it normal ?

iPeck
07-17-2011, 02:09 PM
no partition

rugmankc
07-17-2011, 02:11 PM
I never saw that--no idea

Where did this pop up at in your wiping/flashing process

iPeck
07-17-2011, 02:13 PM
when loading cm7 successfully, notification is there and nothing happens when i select it in the bar

rugmankc
07-17-2011, 02:13 PM
maybe this


Lost 3G connection after installing cyanogen 6.1 - CyanogenMod Forum (http://forum.cyanogenmod.com/index.php?/topic/13729-Lost%203G%20connection%20after%20installing%20cyan ogen%206.1)

iPeck
07-17-2011, 02:18 PM
weird ok. my apn works fine and yeah maybe its the unlimited zone notif... ill ask my friend with cm7 on same carrier... we'll see

rugmankc
07-17-2011, 02:19 PM
ok iPeck great

I always had a partition (sdext3), not sure how your a2sd will work without one with CM7

Someone else may know

Get you backup done when all set up

I have links and other posta of mine here and on XDA to help doing partition if you want

You can research a little

Once set up you would use Darktremor to move apps to sdext, keeps you from running out of internal memory on phone

DT is flashed after you flash CM7 or the nightlies

rugmankc
07-17-2011, 02:22 PM
ok--never had the zone notif

If you got 3g your ok on apn's

Maybe call carrier or pull sim card

If it is all working and you are all set up, I still would bu rom to card before messing with anything else

Keep Amon_Ra in mind after you have done more flashing and got it all figured out

iPeck
07-17-2011, 02:23 PM
tx for all your help man, its really appreciated... one last question, maybe stupid but here it is, is there an app drawer ? lol cant find one

rugmankc
07-17-2011, 02:25 PM
I am on MIUI now

But, it should be in bottom dock as 4 small white squares--I think

rugmankc
07-17-2011, 02:30 PM
Titanium is good for apps

I like MyBackUp Pro for backing up Call Log/Bookmarks/Home Screens/Settings/Playlists etc

I can flash a new rom, get gmail and wifi stuff set up the restore my Pro bu and have all screens back along with other items mentioned. Big time saver

CM7 uses ADW Launcher

iPeck
07-17-2011, 02:32 PM
nope lol is there... is there a file manager of some sort ? for me to install some apk's ? (sorry im such a cm noob lol)

rugmankc
07-17-2011, 02:34 PM
I use APKInstaller

But, normally just push thru Terminal Emulator

iPeck
07-17-2011, 02:37 PM
nevermind i found file manager installed... i really dont like that launcher lol

rugmankc
07-17-2011, 02:38 PM
enjoy :wine1:

iPeck
07-17-2011, 02:38 PM
thank you so much :wine1: