Samsung S2 -Updated and Now Swipe Doesn't Work

This is a discussion on Samsung S2 -Updated and Now Swipe Doesn't Work within the Introductions & Site Assistance forums, part of the Android Discussions category; My. Phone. Updated and on its own last night and some functions are completely different and others are gone- ex. Swipe . Each time time ...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
Like Tree2Likes

Thread: Samsung S2 -Updated and Now Swipe Doesn't Work

  1. #1
    Android Lurker cpstegall30's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    8

    Exclamation Samsung S2 -Updated and Now Swipe Doesn't Work

    My. Phone. Updated and on its own last night and some functions are completely different and others are gone- ex. Swipe . Each time time i text a keyboard. Icon is displayed in my notifications bar at the top of the screen. When i click the keyboard icon, a mini menu opens and lets me choose regular texting but swiping is not available to choose. I can see it, along wit voice text option. Please help!!! This method of texting the is way too of time consuming !

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Super Moderator cali's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4,830
    Thanked
    329 times
    Welcome to the site. Someone should come along soon with some help.

  4. #3
    Super Moderator Astrix's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Lost In The Internet
    Posts
    494
    Thanked
    87 times
    Twitter
    It's a bird
    Welcome to the forum
    GB to ICS quite a major update. Factory reset could solve lots of error.
    For swype, take a look here: Swype | Text Input for Screens

  5. #4
    Administrator smalltowngirl13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kansas
    Posts
    1,604
    Thanked
    67 times
    Twitter
    smalltownlife13
    Hello and welcome to the forum!

    Did you get your issue resolved?
    The beatings will continue until moral improves...my new motto for work!
    Droid X Specific Site: www.droidxforums.com

  6. #5
    Android Lurker cpstegall30's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    8
    No not yet, Im trying at all costs not to factory reset at this point. Haven't ever backed up my phone.

    Sent from my SPH-D710 using Android.net

  7. #6
    Android Lurker tenshi01's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    17
    Does factory reset downgrade the the firmware to its first one?

    Sent from my GT-I9100 using Android.net

  8. #7
    Super Moderator Astrix's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Lost In The Internet
    Posts
    494
    Thanked
    87 times
    Twitter
    It's a bird
    Quote Originally Posted by tenshi01 View Post
    Does factory reset downgrade the the firmware to its first one?
    No..it remain as what you're using currently.

  9. #8
    Android Lurker tenshi01's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    17
    Alright. Thanks.

    Sent from my GT-I9100 using Android.net

  10. #9
    Android Lurker tenshi01's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    17
    How about the applications I installed? Are they going to be deleted or something?

    Sent from my GT-I9100 using Android.net

  11. #10
    Android Lurker splyons's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    3
    Thanked
    1 times

    Exclamation Found it!!!!!

    So i have been searching all over for an answer to this. My phone updated on its own like a lot of yours and found out from the Sprint technical person at their store that the stored data in your swype app doesn't work with the new formatting so you have to delete the stored data.

    To do this:

    Settings>>Applications>>Swype (if you have a galaxy S2 you will probably have to select the "All" tab on the top of applications to be able to view "Swype"

    Click Disable
    Click Clear Data
    Click Enable

    You will now be able to select "Swype" as your default keyboard.

    Thank the guys at Sprint, I'm just a messenger! Hope it resolves all your problems =)
    silvrsurfr637 likes this.

Page 1 of 2 12 LastLast

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Inbuilt Torch App Doesn't Work Consistently
    By s.tamanna in forum Samsung Galaxy Note
    Replies: 7
    Last Post: 08-30-2012, 08:57 AM
  2. Why this cable doesn't work?
    By vaickiballs in forum Samsung Captivate Accessories
    Replies: 4
    Last Post: 04-20-2011, 05:25 AM
  3. SIPDroid Doesn't work
    By Sattvic in forum Samsung Captivate Tech
    Replies: 0
    Last Post: 08-16-2010, 12:11 PM
  4. Auto-refresh doesn't work?
    By JackTheKnife in forum Samsung Captivate Tech
    Replies: 1
    Last Post: 07-31-2010, 07:46 PM

Search tags for this page

activating swype on samsung galaxy s2
,
galaxy s2 no swipe
,

galaxy s2 swype

,
how do i turn on swype on my galaxy s2
,

how to activate swype on galaxy s2

,
how to activate swype on samsung galaxy s2
,

how to get swype on galaxy s2

,

how to swipe text on galaxy s2

,

how to swipe text on samsung galaxy s2

,

samsung galaxy s2 swype

,

swipe not working on android

,
swipe not working on galaxy s2
,

turn on swype on galaxy s2

,
turn swype on galaxy s2
,
why cant i swipe text anymore samsung2
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum