unlocked backflip w/boost mobile

This is a discussion on unlocked backflip w/boost mobile within the Motorola Backflip forums, part of the Motorola Android Phones category; Does anyone know if i can use a boost mobile sim card in an unlocked backflip? ive heard no because boost uses iden, but all ...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: unlocked backflip w/boost mobile

  1. #1
    Junior Member version1.655's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14

    unlocked backflip w/boost mobile

    Does anyone know if i can use a boost mobile sim card in an unlocked backflip? ive heard no because boost uses iden, but all boost phones are not iden. Any help would be appreciated. Thanks in advance guys

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Android Jr Member amingv's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by version1.655 View Post
    Does anyone know if i can use a boost mobile sim card in an unlocked backflip? ive heard no because boost uses iden, but all boost phones are not iden. Any help would be appreciated. Thanks in advance guys
    My experience with other phones (haven't tried with the backflip) was a no, but I guess you can give it a try.

  4. #3
    Super Moderator Dorian's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    between 850-1900MHz
    Posts
    885
    Thanked
    71 times
    Twitter
    @Dorian_At_ATT
    Most boost phones that aren't iDEN are CDMA and run on Sprint's network, so nope. If it's a pure CDMA boost handset, it won't even have a SIM card, as CDMA doesn't require one, only an IMEI. AFAIK though, all boost phones are either iDEN only or dual-mode iDEN/CDMA. Even if unlocked, the backflip or any variation on the Motus will not read a Boost SIM.

  5. #4
    Senior Member jmgib's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Kentucky
    Posts
    1,350
    Quote Originally Posted by Dorian View Post
    Most boost phones that aren't iDEN are CDMA and run on Sprint's network, so nope. If it's a pure CDMA boost handset, it won't even have a SIM card, as CDMA doesn't require one, only an IMEI. AFAIK though, all boost phones are either iDEN only or dual-mode iDEN/CDMA. Even if unlocked, the backflip or any variation on the Motus will not read a Boost SIM.
    This. It is the same reason you can't take an iPhone and use it on Sprint or Verizon's network. They just aren't compatible (though supposedly there will be a CDMA iPhone out next year on Verizon if the rumors are to be believed :rolleyes: )
    Avatar courtesy of Elliott C. 'Eeyore' Evans

  6. #5
    Junior Member version1.655's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14
    figures. att is just too damn expensive, especially now since they dropped the unlimited data plan. What kind of crap is that? lol

  7. #6
    Member nappent's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    50
    I would not even suggest using Boost Mobile. All I ever hear is that network has many data problems and is extremely slow.

  8. #7
    Junior Member version1.655's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    14
    i dont know anyone with boost, but they run 3g like att

  9. #8
    Senior Member jmgib's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Kentucky
    Posts
    1,350
    A lot of cell providers off 3G data speeds. ATT isn't THAT expensive compared with other providers. If Boost is what you want to use, you may be able to look at the Motorola i1. It is an iDen based Android/Motoblur phone.
    Avatar courtesy of Elliott C. 'Eeyore' Evans

  10. #9
    Senior Member Emcee's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Eugene, OR
    Posts
    171
    Quote Originally Posted by version1.655 View Post
    figures. att is just too damn expensive, especially now since they dropped the unlimited data plan. What kind of crap is that? lol
    VZW is following suit. Maybe try Cricket (if they're in your area)? I think they're GSM.

  11. #10
    Android Jr Member amingv's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by Emcee View Post
    VZW is following suit. Maybe try Cricket (if they're in your area)? I think they're GSM.
    'Fraid not. They're CDMA.

Page 1 of 2 12 LastLast

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 01-05-2011, 02:12 PM

Search tags for this page

backflip to boost mobile
,

boost mobile work in dominican republic

,
can i unlock a motorola backflip for boost
,
can my boost mobile phone work in the dominican republic
,
can you get boost mobile service on a unlocked motorola flip
,
can you use the motorola backflip on sprint with iden
,
cell phones motorola boost back flip
,
does an iden phone work in dominican republic
,
does boost mobile have motorola backflip
,
does motorola backflip work on boost mobile
,
moto backflip on boost mobile
,
motorolla backflip work for boost?
,
use motorola backflip on boost mobile
,
what phone companies can you use the motorola back flip unlocked on
,
will boost mobile work in the dominican republic
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum