fastboot devices command not recognized

This is a discussion on fastboot devices command not recognized within the Nexus One Development & Hacking forums, part of the Nexus One category; Hi I am trying to root my Nexus One and having problems with the flashboot devices command. I installed the SDK and USB Driver, I ...

Results 1 to 6 of 6

Thread: fastboot devices command not recognized

  1. #1
    Junior Member hani1400's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8

    fastboot devices command not recognized

    Hi
    I am trying to root my Nexus One and having problems with the flashboot devices command.

    I installed the SDK and USB Driver, I put the phone in Developer Mode, I put it in Flashboot mode, I had the SDK tools running and cd into the folder with the SDK tools in it, and typed 'fastboot devices' and the command line told me it wasn't recognized. I googled and found some people saying you have to type 'fastboot-windows devices' so I tried that and it didn't work either.

    OS is XP 32bit.

    Help!
    :nexusx:

  2. # ADS
    Ads
    Google Advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
    Android.net is the premier Android Forum on the internet.


  3. #2
    Member floridasrt's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    78
    If you are sure that you have debugging on, then it might be that the drivers did not install successfully.
    AT&T 3G Nexus Uno
    -Froyo 2.2

  4. #3
    Junior Member hani1400's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Ok thanks I'll reinstall them and see if that fixes it.

  5. #4
    Junior Member hani1400's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Ok did that on my Vista machine this time and same problem.

    Everything seemed to install correctly.

    I tried all the commands again and nothing works. It says 'not recognized as internal or external command'

  6. #5
    Junior Member hani1400's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Ok here's what we're doing exactly:

    Install SDK and USB Drivers, everything seems to install without a problem. To install USB drivers we make windows install the driver and point it to the SDK folder on the desktop and then USB Drivers folder.
    Then we put the phone in USB Debug mode and restart it into Fastboot mode (connected to USB of course)
    Then we open a command line window (run > cmd)
    Then we cd into the folder that has the SDK files in (cd desktop\n1)
    Then we type 'fastboot devices'
    Doesn't work so we try 'fastboot-windows devices' and 'adb devices' those don't work either.
    All the commands tell us they are not recognized internally or externally.

    What are we missing?

    We've tried it on XP and Vista with the same results.

  7. #6
    Junior Member hani1400's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Fixed the problem, for anyone having the same problem: I wasn't cd'ing into the 'tools' folder which is necessary for the fastboot commands to work.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

does not reconize an enternal or exteral htc
,
fastboot device not found
,
fastboot devices empty google nexus one usb not recognized
,
fastboot is not recognised as an internal or external command
,

fastboot is not recognized

,

fastboot is not recognized as an internal

,
fastboot is not recognized as an internal command
,

fastboot is not recognized as an internal or external command

,
fastboot is not recognized as an internal or external command,
,
fastboot is not recognized windows 8 64
,
fastboot not recognized
,
fastboot usb device not recognized
,
flashboot is not recognized
,
flashboot is not recognized as an internal or external command
,
usb device not recognized fastboot
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum