Using camera flash makes phone stop working

This is a discussion on Using camera flash makes phone stop working within the Nexus One Tech Issues / Bug Reports forums, part of the Nexus One category; Whenever I use the flash on the camera the N1 dies. I then need to remove and reinsert battery to use it. Im running froyo ...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Using camera flash makes phone stop working

  1. #1
    Junior Member methosmen's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3

    Using camera flash makes phone stop working

    Whenever I use the flash on the camera the N1 dies. I then need to remove and reinsert battery to use it.
    Im running froyo now and the issue has been present on the last two android versions as well.
    Anyone familiar with this issue?

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Android Lurker danger-rat's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    0
    May be hardware...

    Try deleting the camera data, and see if it helps...

    Sent from my Nexus One using Tapatalk

  4. #3
    Junior Member methosmen's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Tried to delete data with MENU>Settings>Applications>Manage applications>MENU>Filter>All>Camera then "Clear data". Using flash still triggers freeze.

  5. #4
    Android Lurker danger-rat's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    0
    Hope I'm wrong, but I think it may be a hardware issue... :-(

    Sent from my Nexus One using Tapatalk

  6. #5
    Junior Member methosmen's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Thanks. Don't have the receipt, guess I can live with this.

  7. #6
    Android Lurker danger-rat's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    0
    Like I said, I hope I'm wrong.
    Try asking on xda...

    Sent from my Nexus One using Tapatalk

  8. #7
    Senior Member N1David's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    866
    Have you tried a system wipe?

  9. #8
    Android Lurker DudeRandom21's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    0
    Quote Originally Posted by N1David View Post
    Have you tried a system wipe?
    Well if this doesn’t fix it then I think it is hardware its almost sure its hardware. Although maybe flashing a custom ROM might help but since you said it has been like that since eclair I dough it.

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Android Forum