Nexus One built in RAM bug ( odd! )

This is a discussion on Nexus One built in RAM bug ( odd! ) within the Nexus One Tech Issues / Bug Reports forums, part of the Nexus One category; Hi There, I recently bought my new brand nexus one. I was happy knowing that i was getting a really cool phone. Well, the hapiness ...

Results 1 to 5 of 5

Thread: Nexus One built in RAM bug ( odd! )

  1. #1
    Junior Member fabs's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Nexus One built in RAM bug ( odd! )

    Hi There,

    I recently bought my new brand nexus one. I was happy knowing that i was getting a really cool phone.

    Well, the hapiness last 1 day till i found out that the OS is addressing just half of the RAM it is supposed to address. It comes with 512 built in RAM but it only sees about 250 or so..thats odd! thats almost half of the RAM not being used.

    Does anybody happen to know if there is any fix for this annoying bug?

    thanks in advance


    Fabs

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Super Moderator sliceburgslim's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Ohio
    Posts
    66
    Thanked
    14 times
    This is not a bug.

    Please research before posting. Thanks!

    [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Nexus_One]Nexus One - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame]
    [PHONE] Nexus 4

    [ROM] CM11 Nightlies

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    [TABLET] Nexus 7

    [ROM] CM11 Nightlies

  4. #3
    Junior Member fabs's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Thanks for your answer!

    As I see that you are the expert here, maybe you can give me some clue.

    In fact, I did some researching and thats what everybody was talking about. An OS bug which should be solved with an update.

    Thanks again

  5. #4
    Super Moderator sliceburgslim's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Ohio
    Posts
    66
    Thanked
    14 times
    [PHONE] Nexus 4

    [ROM] CM11 Nightlies

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    [TABLET] Nexus 7

    [ROM] CM11 Nightlies

  6. #5
    Junior Member fabs's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Thanks mate.

    I agree with the post. The thing is when you go to the file meminfo in /proc ( with Astro ) you get this.

    MemTotal: 395132 kB
    MemFree: 52684 kB
    Buffers: 1884 kB
    Cached: 147872 kB
    SwapCached: 0 kB
    Active: 263196 kB
    Inactive: 47044 kB
    Active(anon): 152608 kB
    Inactive(anon): 8636 kB
    Active(file): 110588 kB
    Inactive(file): 38408 kB
    Unevictable: 276 kB
    Mlocked: 0 kB
    HighTotal: 272384 kB
    HighFree: 5760 kB
    LowTotal: 122748 kB
    LowFree: 46924 kB
    SwapTotal: 0 kB
    SwapFree: 0 kB
    Dirty: 0 kB
    Writeback: 0 kB
    AnonPages: 160800 kB
    Mapped: 62284 kB
    Shmem: 484 kB
    Slab: 13348 kB
    SReclaimable: 6176 kB
    SUnreclaim: 7172 kB
    KernelStack: 3216 kB
    PageTables: 8884 kB
    NFS_Unstable: 0 kB
    Bounce: 0 kB
    WritebackTmp: 0 kB
    CommitLimit: 197564 kB
    Committed_AS: 3272764 kB
    VmallocTotal: 778240 kB
    VmallocUsed: 122116 kB
    VmallocChunk: 617476 kB

    Please let me know if you see there anything that shows 512MB of RAM maybe im missing something..

    Regards

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Android Forum