3g speeds on edge?

This is a discussion on 3g speeds on edge? within the Nexus One Tech Issues / Bug Reports forums, part of the Nexus One category; i work in downtown charlotte,nc in center of great tmobile 3g coverage. at my desk i get 4 bars 3g. today (post OTA update manually) ...

Results 1 to 6 of 6

Thread: 3g speeds on edge?

  1. #1
    Junior Member d0lph1nk1ng's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2

    3g speeds on edge?

    i work in downtown charlotte,nc in center of great tmobile 3g coverage. at my desk i get 4 bars 3g. today (post OTA update manually) my phone shows edge. i ran a speed test app and it shows me getting 826kbps (double theoretical maximum). anyone else have this issue?

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Senior Member dg36's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    115
    Yes, after the OTA I was getting "E", "G", and "3G" symbols, all clocking in at .95 mb.
    Called HTC, while nice people, couldn't explain. Went back to normal today, Edge around .2 mb, 3G average .92 mb. Still wondering what "G" meant!

  4. #3
    Junior Member whopper's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    17
    Quote Originally Posted by d0lph1nk1ng View Post
    i work in downtown charlotte in center of great tmobile 3g coverage. at my desk i get 4 bars 3g. today (post OTA update manually) my phone shows edge. i ran a speed test app and it shows me getting 826kbps (double theoretical maximum). anyone else have this issue?


    Charlotte, NC?

  5. #4
    Junior Member hahalove's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by dg36 View Post
    Yes, after the OTA I was getting "E", "G", and "3G" symbols, all clocking in at .95 mb.
    Called HTC, while nice people, couldn't explain. Went back to normal today, Edge around .2 mb, 3G average .92 mb. Still wondering what "G" meant!
    The "G" probably meant GPRS.

  6. #5
    Junior Member rmalzo's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    5
    I just did a speed test on all available networks, 2g, 3g, and my home wifi. I have three bars of 3g in my house and good reception on 2g also. My speed test revealed that the 2g was faster than the 3g, but both were very slow. My wifi at home was the fastest by far. It almost appears that the 2g, 3g service is a fraud. Not good. I did the same test on my iphone and it was twice as fast in 2g mode as the Nexus in 3g. Go figure.

  7. #6
    Junior Member d0lph1nk1ng's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by whopper View Post
    Quote Originally Posted by d0lph1nk1ng View Post
    i work in downtown charlotte in center of great tmobile 3g coverage. at my desk i get 4 bars 3g. today (post OTA update manually) my phone shows edge. i ran a speed test app and it shows me getting 826kbps (double theoretical maximum). anyone else have this issue?


    Charlotte, NC?
    yes, that is correct

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. why wont my phone connect to my computer
    By Epic Forums User in forum Samsung Epic 4G
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2010, 10:04 PM
  2. list of accessories for the epic :-)
    By Epic Forums User in forum Samsung Epic 4G
    Replies: 0
    Last Post: 08-14-2010, 05:07 AM
Android Forum