How to retrieve mac address from phone

This is a discussion on How to retrieve mac address from phone within the Nexus One forums, part of the Google Phones category; Originally Posted by Oddjob633 i looked up on my phone and wi-fi has to be turned on to see the mac address otherwise it says ...

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: How to retrieve mac address from phone

  1. #11
    Senior Member keyplyr's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    708
    Quote Originally Posted by Oddjob633 View Post
    i looked up on my phone and wi-fi has to be turned on to see the mac address otherwise it says unavailable. i'm using froyo.

    edit: once you've turned wifi on...the mac address stays shown whether its on or off until you power cycle the phone.
    That's my experience with 2.1 also.



  2. #12
    Junior Member Beer Goggles's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by keyplyr View Post
    Quote Originally Posted by Oddjob633 View Post
    i looked up on my phone and wi-fi has to be turned on to see the mac address otherwise it says unavailable. i'm using froyo.

    edit: once you've turned wifi on...the mac address stays shown whether its on or off until you power cycle the phone.
    That's my experience with 2.1 also.
    Sounds like a bug then, since the MAC is hard coded into the device.

  3. #13
    Senior Member keyplyr's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    708
    Quote Originally Posted by Beer Goggles View Post
    Quote Originally Posted by keyplyr View Post
    Quote Originally Posted by Oddjob633 View Post
    i looked up on my phone and wi-fi has to be turned on to see the mac address otherwise it says unavailable. i'm using froyo.

    edit: once you've turned wifi on...the mac address stays shown whether its on or off until you power cycle the phone.
    That's my experience with 2.1 also.
    Sounds like a bug then, since the MAC is hard coded into the device.
    So far 4+ phones attest to what's been said.

    If you think this is a bug, try this: turn off wifi. Then power off your phone. Power back up, then before turning wifi back on, check for the MAC.



  4. #14
    Senior Member jonno2k's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    362
    Yes, the MAC is a hardware ID that's hardcoded somewhere but it's possible the phone doesn't populate that status field when wifi is disabled. I'd call it a bug since the value exists regardless of wifi being enabled or not but it's not really a big deal.

  5. #15
    Junior Member Beer Goggles's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by jonno2k View Post
    Yes, the MAC is a hardware ID that's hardcoded somewhere but it's possible the phone doesn't populate that status field when wifi is disabled. I'd call it a bug since the value exists regardless of wifi being enabled or not but it's not really a big deal.
    Exactly... a minor bug.

  6. #16
    Junior Member Beer Goggles's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by keyplyr View Post
    So far 4+ phones attest to what's been said.

    If you think this is a bug, try this: turn off wifi. Then power off your phone. Power back up, then before turning wifi back on, check for the MAC.
    keyplyr, do understand how a software bug works? It works the same on all hardware. The bug is in software. There is no reason why the device should not show its MAC regardless of the Wifi status.

    This is a very minor bug no doubt. But a bug none the less.

    And yes, I am a software engineer by profession.

  7. #17
    Senior Member keyplyr's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    708
    I'm not arguing "why" only that it "doesn't." You said it did, and my phone and 2 others I looked at yesterday didn't show the MAC unless WiFi was on. Then another person here testified that it didn't on their phone either. Call it what you will, all I'm saying is it doesn't - this was the topic after all.

    (And I wrote melodus in 1998)



  8. #18
    Android Jr Member Backnblack's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1
    Thanked
    4 times
    Have you looked on the sticker under the battery? Should be printed along with the MEID number..

    I hop you have more than just the mac filtering for security on your router.

  9. #19
    Junior Member niqueh's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    26
    Password, limited access, and MAC. Can only be accessed after another login/password to the router. An IT tech friend of mine set it all up. Even I can't get into it from my own house if I don't get all the pieces right.

    And I did finally find the MAC address. Took turning off the phone after enabling the WiFi, and it was there the next time I looked. Never thought to check under the battery.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

android nexus 4 mac address

,
android phone mac address set to 00
,
android tablet mac address unavailable
,

android wifi mac address unavailable

,
how to available wlan unavailable mac address for android
,
how to mac address in android phone it is unavailable in my phone
,
mac address of nexus 5
,
mac id nexus 5
,
nexus 5 mac id
,
nexus 5 wifi mac address unavailable
,

nexus s mac address

,
php how to get smart phone mac address
,
samsung galaxy nexus mac address
,
wifi mac address unavailable android
,
wlan mac adress unavailable galaxy s2
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum