Rogers Wireless APN Settings, Data & MMS **HERE**

This is a discussion on Rogers Wireless APN Settings, Data & MMS **HERE** within the Rogers forums, part of the Android Phone Carriers category; Hey everyone, as I got my Nexus One today for some reason it wouldn't connect to my 3G network or send MMS, so I noticed ...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Rogers Wireless APN Settings, Data & MMS **HERE**

  1. #1
    Junior Member Harry454's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    24

    Talking Rogers Wireless APN Settings, Data & MMS **HERE**

    Hey everyone, as I got my Nexus One today for some reason it wouldn't connect to my 3G network or send MMS, so I noticed the APN settings weren't setup for the Nexus. After a quick call to Nexus Support they told me the correct settings and everything works perfectly!

    MAKE SURE YOU SETUP TWO DIFFERENT APNS, ONE FOR DATA AND ONE FOR MMS!!!

    Here are the settings for Data

    Name: Rogers
    APN: internet.com
    Username: wapuser1
    Password: wap
    MCC: 302
    MNC: 72 (If that doesn't work try 720, its already filled in, leave it at what it is)

    Leave the rest blank. Now you Data should be working

    Here are the settings Multimedia Messaging

    Name: Rogers MMS
    APN: media.com
    Username: media
    Password: mda01
    Server: 172.25.0.107
    MMSC :http://mms.gprs.rogers.com
    MMS Proxy: 10.128.1.69
    MMS Port: 80
    MCC: 302
    MNC: 72 (If that doesn't work try 720, its already filled in, leave it at what it is)
    APN Type: mms

    Leave the rest blank. Now MMS should be working!

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Senior Member AhmedEltawil's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    142
    That's strange, I didn't have to setup my 3G settings on my Nexus One on Rogers. Good to know the settings are here on NexusOneForum.net if I ever needed them. Thanks for sharing.

  4. #3
    Junior Member Alfredjms's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    7
    Thanks Harry454!! Just received my Rogers N1 today...my 3G was set up, but my MMS wasn't...great info and how to do it, and now my N1 is working like a charm!!!

    Thanks again!!!

  5. #4
    Member mamatee's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    42
    Thank you thank you. Also didn't have mms apn set up.

    Works great

  6. #5
    Member Mur3's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by mamatee View Post
    Thank you thank you. Also didn't have mms apn set up.

    Works great
    my MMS wasn't setup either so I added the APN. It works fine.

    Also on the data APN, the APN changes from internet.com to internet.comapndroid. Why is that? Data is not working right now.

  7. #6
    Senior Member Bishop6's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    937
    FYI...

    I'm not sure if you have the first or second gen. Nexus One, but my APN is set for 'internet.com' and data works as of right now.

  8. #7
    Member Mur3's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by Bishop6 View Post
    FYI...

    I'm not sure if you have the first or second gen. Nexus One, but my APN is set for 'internet.com' and data works as of right now.
    My firmware is 2.1 -update1 and the build number is EPE54B.

  9. #8
    Senior Member Bishop6's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    937
    Firmware = 2.1upt1

    Build = ERE27

    First Gen. Nexus One, not rooted.

  10. #9
    Junior Member Kavy's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1
    Personally I use only one APN setting versus 2

    Name: Rogers
    APN: rogers-core-appl1.apn
    MMSC: http://mms.gprs.rogers.com
    MMS Proxy: 10.128.1.69
    MMS Port: 80
    MCC: 302
    MNC: 720

    Everything else blank

    Works like a dream.

  11. #10
    Junior Member GBHTC's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1

    Roger APN

    Life saver thanks.

    I bought an unlocked HTC so I could use it anywhere, I got back to Canada and no Data connection.

    This post on the Roger APNs really helped.

    Thanks so much
    GBHTC

Page 1 of 2 12 LastLast

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

apn rogers
,
apn settings for rogers
,

rogers apn

,
rogers apn data
,
rogers apn mms
,
rogers apn setting
,
rogers apn setting android
,

rogers apn settings

,
rogers apn settings android
,
rogers apn settings windows phone
,
rogers data apn
,
rogers internet apn
,
rogers mms apn settings
,
rogers wireless apn
,
rogers wireless apn settings
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum