Wifi won't connect unless phone is rebooted

This is a discussion on Wifi won't connect unless phone is rebooted within the Samsung Captivate Tech forums, part of the Samsung Captivate category; This problem cropped up a couple months ago or so. When I try to connect to Wifi, it usually will SAY it's connected (has the ...

Results 1 to 5 of 5

Thread: Wifi won't connect unless phone is rebooted

  1. #1
    Junior Member nechalo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1

    Wifi won't connect unless phone is rebooted

    This problem cropped up a couple months ago or so.

    When I try to connect to Wifi, it usually will SAY it's connected (has the icon on the top bar) to a wifi network but I will have no internet.

    For example, if I am outside wifi range (say, on 3G) and move within wifi range the phone will "connect" to wifi but I will no longer have internet.

    If Wifi is disabled in settings, and I enable it, Wifi will say it's "connected" but I will have no data connection.

    The only way to get wifi is to shut the phone off and turn it back on. For whatever reason, if it ONLY connects to Wifi from startup, it almost always work. This problem happens with all the wifi networks I've used.

    It seems to be something about going from 3G to Wifi that gives problems.

    Has anyone else had this problem or know what I could do to fix it?

    The phone is rooted and I have Super User Permission. I think this started happening when I was trying to get a leaked version of froyo onto it (it still has eclair, I think). I have since reinstalled everything myself with no luck. The guys at the AT&T repair center reset the whole phone took everything off but Super user permission it seemed) but still has the same problem.

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Junior Member georgiaed's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    12
    I have the same problem. Yesterday it became the dreaded "unable to scan network" error which eventually--at Samsung tech's suggestion--drove me to have the phone replaced (it is only a week old). They replacement doesn't have the "unable to scan" bug, but it still fails to access the internet despite an excellent connection. Another network gives me the same woes.

    Here's an earlier thread on the subject: http://www.attdroids.com/forum/samsu...t-working.html

  4. #3
    Super Moderator Dorian's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    between 850-1900MHz
    Posts
    885
    Thanked
    71 times
    Twitter
    @Dorian_At_ATT
    Can you post what type of WiFi network you're trying to (encryption wise) connect to and what your signal strength is?

  5. #4
    Junior Member georgiaed's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    12
    I'm using a linksys G router with WPA and the phone shows the signal strength as excellent.

  6. #5
    Super Moderator Dorian's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    between 850-1900MHz
    Posts
    885
    Thanked
    71 times
    Twitter
    @Dorian_At_ATT
    Go into the WiFi settings on the phone once it looks like it's connected, and manually set the DNS addresses.

    You can try OpenDNS if you'd like: 208.67.220.220, 208.68.222.222
    or GoogleDNS: 8.8.4.4, 8.8.8.8

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Help!!
    By G2 Forum User in forum HTC G2
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2011, 10:48 PM

Search tags for this page

android phone says it's connected to wireless but i have no internet

,
att samsung galaxy s3 unable to scan networks fix you tube
,
captivate is connected to wifi but wont display web pages
,
captivate unable to scan networks
,
captivate wifi wont turn on
,
galaxy s4 wontscan for wifi
,

motorrola blur won't connect to wifi

,
samsung captivate no wifi
,

samsung captivate unable to scan networks

,
samsung captivate unable to scan wifi
,
samsung captivate wont scan wifi
,
samsung galaxy captivate connected to wifi but no internet
,
samsung s3 att wont display wifi networks
,
unable to scan error in samsung captivate
,
unable to scan network galaxy s3
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum