Corporate Exchange Stuck on "Loading" Screen

This is a discussion on Corporate Exchange Stuck on "Loading" Screen within the Samsung Epic 4G Tech forums, part of the Samsung Epic 4G category; I can successfully complete all the steps to set up a corporate exchange account but when I click done it's stuck on the "Loading" screen ...

Results 1 to 10 of 10
Like Tree2Likes
  • 2 Post By Cully

Thread: Corporate Exchange Stuck on "Loading" Screen

  1. #1
    Junior Member dstnd's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2

    Corporate Exchange Stuck on "Loading" Screen

    I can successfully complete all the steps to set up a corporate exchange account but when I click done it's stuck on the "Loading" screen with a wheel. I think it my be an issue where my work requires that we have a pin when setting up an mobile exchange but I can't confirm.

    I've tried the following: Hard reset, "Clear Data" from manage applications, and tried setting up an account on a different epic all with no luck.

    I have a ticket open ticket with Sprint that addresses this issue.

  2. Android.net is the premier Android Forum. Registered users do not see these ads. .

  3. #2
    Junior Member aharasts's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1
    I have the same issue

  4. #3
    Junior Member dstnd's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by dstnd View Post
    I can successfully complete all the steps to set up a corporate exchange account but when I click done it's stuck on the "Loading" screen with a wheel. I think it my be an issue where my work requires that we have a pin when setting up an mobile exchange but I can't confirm.

    I've tried the following: Hard reset, "Clear Data" from manage applications, and tried setting up an account on a different epic all with no luck.

    I have a ticket open ticket with Sprint that addresses this issue.

    **UPDATE: Software update DI07 did not resolve issue with loading screen. I still believe that it has to do something with either the pin requirement or data encryption policy at work. I've tested settings on Fascinate and I can successfully create my corporate exchange account.

  5. #4
    Android Lurker Matrix's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    I have the same problem...has anyone found a solution? I love my Epic but MUST be able to access my work e-mail account.

  6. #5
    Junior Member JVorbeck's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1

    Activesync Policy

    The problem is your exchange server activesync policy. In the Exchange management console, org config, client access, click the activesync mailbox policy tab. Double click the policy (default or whatever custom policy you have assigned to the user in question). There are default values listed here that show up in a powershell query of the policy even though the require password field is not selected. They are not supported on the Epic or Hero.

    Select Require Password to enable you to edit the options. Remove the checkbox from all the options listed. Click Apply. Remove the check from Require Password. Click Apply. The allow simple password will re-select itself, its OK. Click OK and you are finished. The devices will finish the Exchange setup now.

  7. #6
    Android Lurker Cully's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1
    Thanked
    2 times
    I had this problem and managed to fix it. We recently upgraded to Exchange 2010 and had problems migrating a few mailboxes. The same problem mailboxes were stuck on loading on ActiveSync on phones regardless of the make or model. To fix I went to properties of their AD account, Security tab(Must do View>Advanced Features to get this) Advanced and check Allow inheritable permissions from.... check box and hit apply. Removed ActiveSync account from the phone and started again and mail worked immediately.
    arcolino1 and kendotelie like this.

  8. #7
    Super Moderator UltraDroid's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Cleveland, Ohio - the North Coast, Baby!
    Posts
    7,570
    Thanked
    519 times
    Welcome to the forum!
    GSM Galaxy Note 3 (Black) - Straight Stock
    GSM Galaxy Note 2 (Titanium) - Rooted running Jedi X20 Rom
    GSM Galaxy Nexus (Black) - Straight Stock

    GSM Samsung Galaxy S3 (Red) - Rooted running Deadly Venom v8.0.1 Rom


  9. #8
    Android Lurker arcolino1's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Cully View Post
    I had this problem and managed to fix it. We recently upgraded to Exchange 2010 and had problems migrating a few mailboxes. The same problem mailboxes were stuck on loading on ActiveSync on phones regardless of the make or model. To fix I went to properties of their AD account, Security tab(Must do View>Advanced Features to get this) Advanced and check Allow inheritable permissions from.... check box and hit apply. Removed ActiveSync account from the phone and started again and mail worked immediately.
    Cully you are right on! I had this issue years ago but it was only with the I.T. folks our accounts are normally more secure, so the inherit is not normally checked. I checked it re-applied exchange active sync account went through right away.

  10. #9
    Android Lurker kdolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by Cully View Post
    I had this problem and managed to fix it. We recently upgraded to Exchange 2010 and had problems migrating a few mailboxes. The same problem mailboxes were stuck on loading on ActiveSync on phones regardless of the make or model. To fix I went to properties of their AD account, Security tab(Must do View>Advanced Features to get this) Advanced and check Allow inheritable permissions from.... check box and hit apply. Removed ActiveSync account from the phone and started again and mail worked immediately.

    Made an account here to say that this also worked for me. Thanks for the advice I've been struggling with this for the past fews days

  11. #10
    Android Lurker kendotelie's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by Cully View Post
    I had this problem and managed to fix it. We recently upgraded to Exchange 2010 and had problems migrating a few mailboxes. The same problem mailboxes were stuck on loading on ActiveSync on phones regardless of the make or model. To fix I went to properties of their AD account, Security tab(Must do View>Advanced Features to get this) Advanced and check Allow inheritable permissions from.... check box and hit apply. Removed ActiveSync account from the phone and started again and mail worked immediately.
    I also wanted to make an account to give thanks for this resolution. Good thing I work in the IT dept to get access to this

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Corporate Mail Exchange Sync
    By thehook in forum Motorola Atrix
    Replies: 0
    Last Post: 07-22-2011, 04:21 PM
  2. Corporate Calendar with Exchange server
    By the_shadow_630 in forum LG Ally Help
    Replies: 8
    Last Post: 01-12-2011, 11:18 PM
  3. Email "loading" error - MS outlook/exchange
    By epic_fan in forum Samsung Epic 4G Tech
    Replies: 0
    Last Post: 12-11-2010, 11:56 AM
  4. Changing the loading screen
    By saint fu in forum LG Ally Tutorials & FAQ's
    Replies: 1
    Last Post: 09-16-2010, 07:26 PM
  5. Start up screen keeps on loading
    By maasem in forum Nexus One Tech Issues / Bug Reports
    Replies: 3
    Last Post: 05-08-2010, 02:29 PM

Search tags for this page

active sync not loading emails on android
,
activesync exchange 2013 loading
,

activesync stuck on loading screen exchange 2013

,
android activesync setup frozen retreive account
,

droid mail loading convers

,
email loading circle samsung note 3
,
email stuck on loading emails on android
,

exchange email keeps loading

,

galaxy s4 just loading on exchange email

,
loading emails android own stuck
,
loading messages circle android email
,

microsoft exchange android loading

,
microsoft exchange email will not load on galaxy s5
,

note 4 stuck on loading emails

,
samsung galaxy 3 show successful sync but stuck on loading in exchange
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum