Videotron's APN settings

This is a discussion on Videotron's APN settings within the Vidéotron forums, part of the Android Phone Carriers category; Originally Posted by iPeck My pleasure. 1st thing when you get it, be sure to get videotron tweaked rom off of it. (No root needed, ...

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Videotron's APN settings

  1. #11
    Junior Member franconeus's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    1

    Question how ?

    Quote Originally Posted by iPeck View Post
    My pleasure. 1st thing when you get it, be sure to get videotron tweaked rom off of it. (No root needed, warranty safe)

    Enjoy

    *Posted from my sweet rooted Nexus One via hitn'yak
    How do I get the ROM without rooting it?
    Im quite new at this stuff.
    Thank you in advance, Frank from Montreal.:nexusx:

  2. #12
    Android Lurker Madzaw's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by iPeck View Post
    These settings are necessary to access Videotron's 3G network.

    You'll have to add it back if you flash a new rom. So you don't have to search for your lost post it or call customer service, here it is for quick reference :

    In the phone prefs, Go to :
    --->> Wireless & networks
    ------>>Mobile networks
    ---------->>Access Point Names

    Hit the white menu button and select "New APN"
    Fill in like this :

    Name : media.videotron
    APN : media.videotron
    Proxy : Leave blank to be able to browse secured https sites with default browser.
    Port : 8080
    Username : Blank
    Password : Blank
    Server : Blank
    MMSC : http://media.videotron.com
    MMS Proxy : 10.208.89.17
    MMS Port : 8080
    MCC : 302
    MNC : 500
    Authentication type : Blank
    APN type : Blank


    Hello
    I am wondering if these settings are still good since it's dated 2011? I broke my galaxy S5 2 months after getting it and videotron won't fix or replace it, unless I pay 750$. So I bought a unlocked Asus zenphone 2 from newegg..everything is working but I can't send or receive photos in messages. I'm guessing this has to do with the info provided here.

    Thanks for the help!

    Mart.
    Last edited by Madzaw; 10-11-2015 at 12:42 PM.

  3. #13
    Android Lurker Madzaw's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Madzaw View Post
    Hello
    I am wondering if these settings are still good since it's dated 2011? I broke my galaxy S5 2 months after getting it and videotron won't fix or replace it, unless I pay 750$. So I bought a unlocked Asus zenphone 2 from newegg..everything is working but I can't send or receive photos in messages. I'm guessing this has to do with the info provided here.

    Thanks for the help!

    Mart.
    I found the info.. here are the settings in case someone find himself in a similar situation.

    Enter the following information:

    Name: Videotron Mobile

    APN for a 4G SIM card and device: media.videotron

    APN for an LTE SIM card and device: media.ng


    MMSC: http://media.videotron.com

    MCC : 302

    MNC : 500

    APN Type: default,mms,supl

    Leave all other fields empty.

  4. #14
    Super Moderator CR6's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Idaho
    Posts
    1,589
    Thanked
    223 times
    Thanks for the heads up @Madzaw !

    S5 tap'n

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Remove Ads

http://www.scramblerducati.org/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

apn tron
,

apn videotron

,
apn videotron windows phone
,
apn vid?otron
,
configuration apn videotron
,
mms apn videotron
,
setting apn tron
,
tron apn setting
,
tron internet setting
,

videotron apn

,

videotron apn settings

,
videotron apn windows phone
,
videotron mms
,
videotron mms apn
,
videotron mms settings
Click on a term to search our sites for related topics.
Android Forum